Rolky z pizza těsta naplněné uzeninou, sýrem a ochuceným kečupem, upečené v troubě dozlatova.
Ingredience:
Recept na 10 ks: | |
1 kg | hladké mouky |
1/2 ks | kostky kvasnice |
0,5 l | vody |
0,05 l | rostlinného oleje |
špetka soli | |
špetka vegety | |
Náplň pro jednotlivé kusy: | |
5 g | uzeniny (salámu, šunky ...) |
5 g | sýra eidam |
1 lžíce | kečupu |
špetka pizza koření | |
špetka vegety |
Postup:
1. Do mísy od hnětače nasypeme mouku, rozdrobené kvasnice,špetku soli a vegety
2. Přilijeme olej, vodu a necháme 10 minut uležet, pak uhněteme těsto
3. Po vykynutí těsta (cca 1,5 h) naporcujeme bochánky o váze 150 g
4. Jednotlivé porce rozválíme na plechu potřeném olejem do oválu tak, že těsto má tloušťku cca 2-3 mm
4. Vzniklou placku potřeme kečupem a osázíme uprostřed plátky salámu (šunky…)
5. Opatrně zabalíme budoucí pizzu do roličky
6. Vršek zarolovaného těsta posypeme sýrem a špetkou vegety
7. Postup opakujeme u ostatních kusů s tím,že náplň jednotlivých rolek může být samozřejmě různá
8. Na plechu vyrovnané pizzy zasypeme pizza kořením a dáme péci do předehřáté trouby na 180 °C, 15 minut
9. Upečené dozlatova podáváme teplé nebo studené.
Plníme šunkou, salámem, párkem, brokolicí, žampióny … podle chuti a stavu ledničky.
Poznámka:Druhý den, např. někde na výletě, jsou pizza rolky také skvělé, nesmíte však zapomenout je přes noc zabalit do sáčku, aby nám neokorali.
Pizza pollo e broccolo po česku
Pizza s cibulí, ořechy a sýrem Dolce formaggio z La Formaggeria Gran Moravia