REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pizza pollo e broccolo po česku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zeleninová pizza s kousky pečeného nebo vařeného kuřecího masa, zdobená černými olivami, rajčaty, brokolicí, kukuřicí a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
Na těsto:
200 ghladké mouky
150 gbrambor vařených ve slupce
50 gdroždí
100 mlvlažného mléka
1/2 lžičkycukru
špetka mletého bílého pepře
sůl
olej na plech
hladká mouka na vál
Na náplň:
150 gpečených nebo vařených kuřecích prsou
150 gbrokolice
100 gmražené nebo sterilované kukuřice
100 gdrcených rajčat
50 gčerných oliv
50 glučiny
1 ksrajčete
1 lžícestrouhaného parmezánu
nasekaná bazalka
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Do hrnku s vlažným mlékem přidáme droždí, cukr a špetku soli, necháme v teple kynout 10 minut, až nám vzejde kvásek
2. Uvařené a oloupané brambory nastrouháme nahrubo, smícháme je s moukou, solí, pepřem a kváskem, vypracujeme vláčné těsto
3. Těsto vyklopíme na dobře pomoučený vál a důkladně prohněteme, na teplém místě, přikryté utěrkou, necháme 45 minut kynout
4. Rajčata promícháme s lučinou, bazalkou, pepřem a solí
5. Vykynuté těsto rozválíme na tenký plát a přendáme ho na plech vymazaný olejem, potřeme směsí z rajčat a poklademe plátky kuřecího masa, růžičkami brokolice, kukuřicí, kolečky rajčete a překrájenými olivami
6. Povrch posypeme parmezánem
7. Pizzu pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C tak 25-30 minut dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření?

A máme tu novou anketu na téma: Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření? Vaříte rádi? Inspirujete se nejčastěji podle receptů slavných osobností, nebo raději vaříte podle obyčejných lidí? Sledujete rádi profesionální šou mistrů šéfkuchařů, nebojen se zájmem koukáte na různé soutěže o vaření?

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Příběh kešu oříšku

Přestože jde o jeden z nejoblíbenějších suchých plodů, o jeho původu se mezi lidmi ví jen velmi málo. Věděli jste například, že kešu oříšek roste na stromě jako pecka kešu jablíčka? Přečtěte si o tom, jak se kešu oříšky dostávají až na váš stůl, kdo je zpracovává a proč jsou dražší než většina jiných ořechů.

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy