Zeleninová pizza s kousky pečeného nebo vařeného kuřecího masa, zdobená černými olivami, rajčaty, brokolicí, kukuřicí a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
Na těsto: | |
200 g | hladké mouky |
150 g | brambor vařených ve slupce |
50 g | droždí |
100 ml | vlažného mléka |
1/2 lžičky | cukru |
špetka mletého bílého pepře | |
sůl | |
olej na plech | |
hladká mouka na vál | |
Na náplň: | |
150 g | pečených nebo vařených kuřecích prsou |
150 g | brokolice |
100 g | mražené nebo sterilované kukuřice |
100 g | drcených rajčat |
50 g | černých oliv |
50 g | lučiny |
1 ks | rajčete |
1 lžíce | strouhaného parmezánu |
nasekaná bazalka | |
mletý černý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Do hrnku s vlažným mlékem přidáme droždí, cukr a špetku soli, necháme v teple kynout 10 minut, až nám vzejde kvásek
2. Uvařené a oloupané brambory nastrouháme nahrubo, smícháme je s moukou, solí, pepřem a kváskem, vypracujeme vláčné těsto
3. Těsto vyklopíme na dobře pomoučený vál a důkladně prohněteme, na teplém místě, přikryté utěrkou, necháme 45 minut kynout
4. Rajčata promícháme s lučinou, bazalkou, pepřem a solí
5. Vykynuté těsto rozválíme na tenký plát a přendáme ho na plech vymazaný olejem, potřeme směsí z rajčat a poklademe plátky kuřecího masa, růžičkami brokolice, kukuřicí, kolečky rajčete a překrájenými olivami
6. Povrch posypeme parmezánem
7. Pizzu pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C tak 25-30 minut dozlatova.