REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pizza pollo e broccolo po česku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zeleninová pizza s kousky pečeného nebo vařeného kuřecího masa, zdobená černými olivami, rajčaty, brokolicí, kukuřicí a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
Na těsto:
200 ghladké mouky
150 gbrambor vařených ve slupce
50 gdroždí
100 mlvlažného mléka
1/2 lžičkycukru
špetka mletého bílého pepře
sůl
olej na plech
hladká mouka na vál
Na náplň:
150 gpečených nebo vařených kuřecích prsou
150 gbrokolice
100 gmražené nebo sterilované kukuřice
100 gdrcených rajčat
50 gčerných oliv
50 glučiny
1 ksrajčete
1 lžícestrouhaného parmezánu
nasekaná bazalka
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Do hrnku s vlažným mlékem přidáme droždí, cukr a špetku soli, necháme v teple kynout 10 minut, až nám vzejde kvásek
2. Uvařené a oloupané brambory nastrouháme nahrubo, smícháme je s moukou, solí, pepřem a kváskem, vypracujeme vláčné těsto
3. Těsto vyklopíme na dobře pomoučený vál a důkladně prohněteme, na teplém místě, přikryté utěrkou, necháme 45 minut kynout
4. Rajčata promícháme s lučinou, bazalkou, pepřem a solí
5. Vykynuté těsto rozválíme na tenký plát a přendáme ho na plech vymazaný olejem, potřeme směsí z rajčat a poklademe plátky kuřecího masa, růžičkami brokolice, kukuřicí, kolečky rajčete a překrájenými olivami
6. Povrch posypeme parmezánem
7. Pizzu pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C tak 25-30 minut dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy