REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pizza líné hospodyně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pizza upečená z koupeného kynutého těsta na pizzu, ozdobená nakládanými konzervovanými rajčátky, tyrolskou šunkou, nakládanými feferonkami …


Ingredience:
1 balenípizzové těsto kynuté (koupené - hotový výrobek)
1 plechovkaPomodorini di Colina (nakládaná cherry rajčátka)
1 plechovkaValfrutta - krájená rajčata
1 plechovkaD.M. Hermes - originální řecké feferoni jemně pálivé
2 balíčkymozzarelly v nálevu (gramáž po 100 g)
2 lžíceolivového oleje
2 lžičky Aglio koření
1 lžičkasušené bazalky
1 lžičkasušeného oregána
1 lžičkasušeného tymiánu
1 lžičkakrupicového cukru
1 hrstrukoly
150 gtyrolské šunky
3 ksstroužky česneku
1 kscibule
sůl

Postup:

1. Kulatou formu na pečení pizzy potřeme zlehka olivovým olejem a těsto z balíčku přemístíme na formu, upravíme okraje, pokameme olivovým olejem
2. V pánvi si rozpálíme olivový olej, přihodíme na jemno nakrájenou cibuli, smažíme dosklovata, přidáme nasekaný česnek, krátce prosmahneme
3. Přidáme z plechovky krájená rajčata, sůl, cukr, koření a za občasného mícháme do vysmahnutí a odpaření veškeré tekutiny, necháme vychladnout
4. Mozzarellu si nakrájíme na plátky, zcedíme pomodorini, což jsou vlastně cherry rajčata v rajčatové omáčce (tu můžeme použít např. do polévky nebo rajské omáčky), feferonkám odřízneme stopky, jinak je necháme jak jsou, nekrájíme, zrníčka necháme také
5. Na těsto ve formě přemístíme rajčatovou směs a přidáme šunku, mozzarellu, pomodorini, feferonky
6. Troubu si předehřejeme na 220 °C (horkovzduch) a pečeme cca 15 minut
7. Nakonec pizzu pohážeme rukolou a můžeme podávat.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy