REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pizza dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z vykynutého těsta na pizzu vykrájená kola, ta potřená olejem a předpečená v troubě, pak vyskládaná na sebe potřená potíráním na pizzu a obložená běžnými surovinami, co se dávají na pizzu, dort dopečený v troubě.


Ingredience:
Na těsto:
240 ghladké mouky
15 gčerstvého droždí
1,5 dlvody
1 lžíceoleje
sůl
Na dohotovení:
150 gkoleček salámu či jiné uzeniny
150 gstrouhaného sýra
6-8 lžicrajčatového protlaku
4 lžíceoleje
2-3 ksstroužky česneku
špetka oregana a tymiánu nebo přímo koření pizza
papír na pečení a malá, ale vysoká forma na dosrt
ostatní ingredience dle chuti jako např. šunka, salám, zelenina ...

Postup:

1. Do prosáté mouky přidáme sůl a olej, droždí rozmíchané v teplé vodě a přidáme ho k ostatním ingrediencím, vypracujeme buď ručně nebo v hnětači středně tuhé těsto
2. Těsto přeložíme na prkénko a ještě chvíli hněteme, nakonec vytvoříme bochánek, vložíme do misky vytřené olejem, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout (máme li těsto vykynuté poznáme tak, že do něj opatrně píchneme prstem a pokud se nám těsto vrátí téměř na původní místo, je vykynuté, pokud ne, dáme mu ještě čas)
3. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučené ploše a vykrájíme z něho kolečka tak velká, aby se přesně vlezla do formy na dort (raději je uděláme trochu menší, při předpečení mírně nabydou!)
4. Pečícím papírem vyložíme spodní část i boky formy, necháme ho raději vyčnívat i ven z formy
5. Vykrájená kolečka potřeme olejem a mírně zapečeme na plechu vyloženém papírem na pečení v troubě vyhřáté na 220-240 °C, jakmile těsto začne zlátnou, ihned ho vytáhneme
6. Prochladlé těsto pak potřeme hojně potěrem na pizzu, poklademe kolečka salámu a hojně posypeme sýrem (nebo doplníme další suroviny dle chuti a zvyklostí), vrstvíme na sebe kolo za kolem, až bude forma na dort plná, každé část dortu bude samozřejmě opět potřená a obložená surovinami
7. V troubě pizza dort dopečeme.

Potírání na pizzu:
Rajčatový protlak promícháme s prolisovaným česnekem, ochutíme kořením.

Doporučení:

Samozřejmě, pokud máte jiné oblíbené těsto na pizzu, můžete ho použít.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

Vzhůru za očistou! Letos to dokážete

Leden, měsíc plný výzev a odhodlání, je již dávno za námi. Ten čas ale letí, je tu již konec února a vy jste se svým předsevzetím stále na začátku? Velké množství jídla se pokoušíte nahrazovat drastickými dietami, ale očekávaný výsledek se míjí účinkem. Upusťte od tohoto nelidského mučení a vrhněte se s námi do rostlinné výzvy. Vždyť k nápravě máte dojít postupně, ne přecházet z extrému do extrému. Vyzkoušejte jarní očistu, která vás nakopne! Pomůže i záměna živočišných bílkovin za ty rostlinné. Zkuste to a zjistíte, že to není zase tak těžké.

číst dále ...

PODĚBRADKA – Video recept z YOU TUBE z kanálu “Když Vaří Babička”

Recepty od našich babiček máme všichni rádi. Jen se většinou neradi natáčejí na videa. Ale tahle babička to má jinak, ráda všem poradí, co si dobrého uvařit. Vyzkoušejte její recept na omáčku Poděbratku. Jde vlastně o takové vepřové kostky na paprice. V článku je i link na její kanál na YOU TUBE!

číst dále ...

To pravé namazané

Mezi hotové produkty Poctivé výroby Globus patří i vynikající pomazánky, které ocení nejeden gurmán. Těmi zpestříte nejenom svoji snídani nebo svačinu, ale třeba i jednohubky pro kamarády, kteří k vám domů dorazí na návštěvu.

číst dále ...

Banány Plantain dodají vašemu pokrmu tu pravou exotickou chuť

V Karibiku nebo Africe jsou banány Plantain neboli banány na vaření základní potravinou, které se ve zdejších kuchyních využívají stejně hojně jako u nás například banány. Na rozdíl od klasických žlutých banánů, které si dáváme běžně ke svačině, se Plantains musí uvařit, aby získaly svou specifickou chuť.

číst dále ...

České superpotraviny, které do vás napumpují energii

Mírná zima bez mrazu může být příjemná, ale pro naše zdraví velmi zrádná. Jakmile vysvitne sluníčko, už vytahujeme jarní kabátek a v tom štěstí ani nekoukneme na teploměr, který se pohybuje v číslech stále hodných zimní bundě a kulichu. Nenechte si zkazit den otravným nachlazením, vsaďte na ověřené zimní superpotraviny z českých zahrad a polí, které si rádi dáte každý den.

číst dále ...

Jak si zpříjemnit únorové dny? Lehkými a zároveň výživnými recepty z kvalitních surovin

Druhý měsíc roku může být poměrně vyčerpávající. Zima už je dlouhá a teplo ještě v nedohlednu. Čím si ale můžete zpříjemnit den, nebo třeba i noc? Kvalitním a dobrým jídlem, které vám hned zlepší náladu. Víte ovšem, jak vybírat potraviny, abyste si co nejvíce pochutnali? Podle log kvality umístěných na jejich obalech. A co tedy můžete zkusit uvařit? Naše nejnovější recepty, které se neobejdou bez některých z následujících ingrediencí – smetany, špenátu, kuřecího masa nebo těstovin. Dobrou chuť!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy