REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pizza dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z vykynutého těsta na pizzu vykrájená kola, ta potřená olejem a předpečená v troubě, pak vyskládaná na sebe potřená potíráním na pizzu a obložená běžnými surovinami, co se dávají na pizzu, dort dopečený v troubě.


Ingredience:
Na těsto:
240 ghladké mouky
15 gčerstvého droždí
1,5 dlvody
1 lžíceoleje
sůl
Na dohotovení:
150 gkoleček salámu či jiné uzeniny
150 gstrouhaného sýra
6-8 lžicrajčatového protlaku
4 lžíceoleje
2-3 ksstroužky česneku
špetka oregana a tymiánu nebo přímo koření pizza
papír na pečení a malá, ale vysoká forma na dosrt
ostatní ingredience dle chuti jako např. šunka, salám, zelenina ...

Postup:

1. Do prosáté mouky přidáme sůl a olej, droždí rozmíchané v teplé vodě a přidáme ho k ostatním ingrediencím, vypracujeme buď ručně nebo v hnětači středně tuhé těsto
2. Těsto přeložíme na prkénko a ještě chvíli hněteme, nakonec vytvoříme bochánek, vložíme do misky vytřené olejem, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout (máme li těsto vykynuté poznáme tak, že do něj opatrně píchneme prstem a pokud se nám těsto vrátí téměř na původní místo, je vykynuté, pokud ne, dáme mu ještě čas)
3. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučené ploše a vykrájíme z něho kolečka tak velká, aby se přesně vlezla do formy na dort (raději je uděláme trochu menší, při předpečení mírně nabydou!)
4. Pečícím papírem vyložíme spodní část i boky formy, necháme ho raději vyčnívat i ven z formy
5. Vykrájená kolečka potřeme olejem a mírně zapečeme na plechu vyloženém papírem na pečení v troubě vyhřáté na 220-240 °C, jakmile těsto začne zlátnou, ihned ho vytáhneme
6. Prochladlé těsto pak potřeme hojně potěrem na pizzu, poklademe kolečka salámu a hojně posypeme sýrem (nebo doplníme další suroviny dle chuti a zvyklostí), vrstvíme na sebe kolo za kolem, až bude forma na dort plná, každé část dortu bude samozřejmě opět potřená a obložená surovinami
7. V troubě pizza dort dopečeme.

Potírání na pizzu:
Rajčatový protlak promícháme s prolisovaným česnekem, ochutíme kořením.

Doporučení:

Samozřejmě, pokud máte jiné oblíbené těsto na pizzu, můžete ho použít.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Jubilejní Burgerfest přivítal 21 000 návštěvníků a trhnul rekord s největším burgerem

10. ročník Burgerfestu, který se o víkendu uskutečnil na holešovickém Výstavišti se skutečně vydařil. Kromě dokonalého počasí po celou dobu akce si jej užilo přes 21 000 návštěvníků a došlo i na rekord. Tím byl největší burger v České republice, který vážil 95 kg a měřil 98 na 24 cm, díky čemuž se podařilo jej zapsat i do České knihy rekordů. Celkem se na akci zkonzumovalo 45.000 burgerů v 53 bistrech a restauracích, proběhlo 10 workshopů a kuchařských show, byly zvoleny nejlepší restaurace a rozdaly se ceny v hodnotě přesahující 500 000 Kč.

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Celer jako výtečná surovina tentokrát v hlavní roli

Možná i vy patříte mezi ty, kteří považují celer za nudnou zeleninu, která je vhodná maximálně do vývaru či do oblíbené svíčkové. Nenechte se však mýlit a dejte mu šanci. Pověřte celer hlavní úlohou ve své kuchyni a zkuste z něj vykouzlit originální dobroty. Uvidíte, že tento zdánlivě nenápadný kousek umí pořádně překvapit!

číst dále ...

Vyhlášen byl Evropský den ekologického zemědělství, slavit se bude 23. září

Evropský parlament, Rada Evropské unie a Evropská komise, tři klíčové instituce EU, dnes podepsaly společné prohlášení, kterým oficiálně vyhlásily 23. září Evropským dnem ekologického zemědělství.

číst dále ...

Vlašské ořechy. Víte, jak s nimi nakládat?

S plody ořešáku královského se pravděpodobně setkal každý z nás. Podobnost zvrásněných jader vlašských ořechů s mozkem je velmi příznačná, neboť vysoký obsah omega-3 mastných kyselin účinně podporuje funkci mozku.

číst dále ...

Dýňová sezóna na obzoru: Připravte si originální recepty na ohni

Léto už se pomalu blíží ke konci, ale počasí ještě stále přeje grilování, a proto je nejvyšší čas si tuto oblíbenou sezónu ještě trošku užít. Zkuste si kulinářské tvoření na ohni zpestřit a vsaďte na dýně. Jejich sezóna začíná koncem srpna a trvá až do prvních mrazíků. Máte tak spoustu času vyzkoušet neotřelé recepty.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy