REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pivovarský tokáň

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na hranolky nakrájené, opečené vepřové maso, podušené spolu s paprikou, servírované posypané nastrouhanou paprikou.


Ingredience:
600 gvepřového masa z kýty nebo z ramínka
50 gsádla
4 ksstroužky česneku
1-2 kscibule
1 kspapriky
4 lžícestrouhaného ementálu
1 lžičkamleté sladké papriky
125 mlsvětlého piva
sůl
voda nebo vývar

Postup:

1. Na rozehřátém sádle zpěníme na jemno nakrájenou cibuli
2. Přidáme maso nakrájené na hranolky a prudce je po všech stranách opečeme
3. Maso osolíme, přidáme utřený česnek, mletou sladkou papriku, zamícháme, podlijeme pivem a zvolna dusíme doměkka, během dušení maso občas zamícháme a podle potřeby podlijeme horkou vodou nebo vývarem
4. Před dohotovením vmícháme do pokrmu na nudličky nakrájenou papriku
5. Tokáń upravíme na talíř a posypeme nastrouhaným sýrem.

Doporučení:

Vhodnou přílohou je dušená rýže ochucená kari a salát se syrové zeleniny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy