REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pivovarský tokáň II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pivě a ve vývaru podušené nudličky vepřového bůčku, servírované sypané strouhaným uzeným sýrem a petrželovou natí.


Ingredience:
750 gvepřového bůčku
100 guzeného sýra
3-4 ksstroužky česneku
1 ksvětší cibule
3 dlsvětlého piva
3 lžíceoleje
1 lžícenastrouhané housky
několik zrnek černého pepře
několik zrnek nového koření
sušená petrželová nať
vývar
pepř
sůl

Postup:

1. Bůček zbavíme kůže případně vykostíme a nakrájíme na 2 cm silné proužky o délce 5 cm
2. Na oleji zpěníme jemně posekanou cibuli a maso pak na ni zprudka ze všech stran opečeme
3. Zdroj tepla zmírníme, přilijeme trochu vývaru, ochutíme česnekem utřeným se solí, přidáme koření a sůl
4. Dusíme téměř doměkka, před ukončením zahustíme šťávu strouhanou houskou a za stálého míchání zalijeme pivem, omáčku důkladně provaříme
5. Jednotlivé porce na talířích sypeme strouhaným uzeným sýrem a zdobíme petrželovou natí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy