REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pivovarnický guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant guláše, tentokrát z hovězí kližky, světlého piva, sádla, cibule, česneku a koření.


Ingredience:
500 ghovězí kližky
0,5 lsvětlého piva
2-3 kscibule
3-4 ksstroužky česneku
1-2 vrchovaté lžícesádla
tvrdý chléb na zahuštění
majoránka
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Maso pokrájíme na kostky
2. Oloupanou a nadrobno nasekanou cibuli osmahneme na sádle, přidáme kostky masa, osmahneme až maso ztmavne, podlijeme vodou a 1/
2 výše uvedeného množství piva
3. Pokrm osolíme, opepříme a dusíme do měkka, jak se šťáva bude odpařovat doléváme ji pivem 4. Hotový guláš zahustíme strouhaným tvrdým chlebem, ochutíme majoránkou a česnekem a ještě 5 minut povaříme.

Doporučení:

Podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem a smaženou cibulkou.

Poznámka:

Recept nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy