Jedna z variant guláše, tentokrát z hovězí kližky, světlého piva, sádla, cibule, česneku a koření.
Ingredience:
500 g | hovězí kližky |
0,5 l | světlého piva |
2-3 ks | cibule |
3-4 ks | stroužky česneku |
1-2 vrchovaté lžíce | sádla |
tvrdý chléb na zahuštění | |
majoránka | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Maso pokrájíme na kostky
2. Oloupanou a nadrobno nasekanou cibuli osmahneme na sádle, přidáme kostky masa, osmahneme až maso ztmavne, podlijeme vodou a 1/
2 výše uvedeného množství piva
3. Pokrm osolíme, opepříme a dusíme do měkka, jak se šťáva bude odpařovat doléváme ji pivem 4. Hotový guláš zahustíme strouhaným tvrdým chlebem, ochutíme majoránkou a česnekem a ještě 5 minut povaříme.
Podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem a smaženou cibulkou.
Poznámka:Recept nám poslal Dalibor Marounek