Ochucený tvaroh, odležený, servírovaný smíchaný s hořčicí a jemně nasekanou jarní cibulkou.
Ingredience:
250 g | tučného měkkého tvarohu |
200 g | pomazánkového másla |
0,5 dl | světlého piva 12 °C |
1/2 lžičky | mleté sladké papriky |
1/8 lžičky | mletého kmínu |
1/8 lžičky | mletého chili |
1 snítka | tymiánu |
Na zamíchání: | |
jemně nasekaná jarní cibulka | |
hořčice |
Postup:
1. V misce smícháme měkký tvaroh s pomazánkovým máslem
2. Dochutíme chilli, kmínem, mletou paprikou a lístky tymiánu
3. Nakonec přidáme pivo a vše důkladně promícháme
4. Ve sklenici s uzávěrem necháme při pokojové teplotě 2 dny odležet
5. Při podávání odebereme ze sklenice jen množství, které upotřebíme, zbytek necháme ve sklenici v lednici
6. Odebranou část promícháme s nasekanou jarní cibulkou a hořčicí.
Pivní tvaroh chutná nejlépe na topinkách!
Poznámka:Množství hořčice dáváme dle chuti.