REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pivní lívance OSSEGG s jablky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Šéfkuchař Lukáš Holý z pivovarské restauraci OSSEGG v Praze na Vinohradech pro vás připravil tento recept na skvělé lívance. Můžete si je připravit doma, nebo na ně zajít právě do restaurace OSSEGG.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
300 mlsvětlého piva OSSEGG (náš tip ATHANASIUS 10 OSSEGG PRAHA)
200 ghladké mouky
150 gcukr krupice
2 ksnakyslá jablka (náš tip zelené jablka Grenny Smith)
2 ksvejce
2-3 lžícetuzemského rumu
2 lžícemásla
1 lžícevanilkového cukru nejlépe domácího
1/2 lžičkymleté skořice
olej na smažení
sůl

Postup:
  1. Žloutky oddělte od bílků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Do misky vlijte pivo a v něm rozšlehejte žloutky s cukrem, skořicí, moukou a špetkou soli. Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků.
  2. Jablka oloupejte a vykrojte jadřinec tak, aby jablka zůstala vcelku. Pak je nakrájejte na kolečka o tloušťce asi půl centimetrů.
  3. Pánev na středním ohni vytřete olejem nebo přepuštěným máslem. Jablková kolečka obalte v těstě a smažte z obou stran dozlatova.
  4. Máslo rozehřejte s tuzemákem. V misce smíchejte pomocí metly oba cukry a skořici. Ještě na pánvi potírejte lívance máslem s tuzemákem a potom je obalte v cukru se skořicí.
Doporučení:

Tip šéfkuchaře Lukáše Holého na domácí vanilkový cukr: Domácí vanilkový cukr vyrobíte tak, že do sklenice nebo plechovky s prosátým moučkovým cukrem vložíte nalámaný vanilkový lusk rozříznutý podél napůl. Cukr postupně doplňujte a čas od času vyměňte i lusk, přičemž ten starý použijte do vaření nebo pečení.

Tipy a rady od Lukáše Holého na vychytané lívance: Lívance můžete smažit i na lívanečníku, budou mít pravidelný tvar. Hotové lívance můžete dochutit lžičkou zakysané smetany nebo podávat s čerstvými borůvkami či lesním ovocem (ostružiny, maliny, jahody), nebo jako u nás v OSSEGG s bezinkami a brusinkami. Lívance můžete také potřít povidly a posypat strouhaným tvarohem a moučkovým cukrem.

Tip na pivo: OSSEGG ANTHANASIUS 10 – Skvělé jídlo a pivo můžete ochutnat v pivovarské restauraci OSSEGG v Praze na Vinohradech, Římská 45. Budete-li mít čas a chuť požádejte sládka a domluvte si prohlídku jejich mini pivovaru.

Poznámka:

Více info na Praha.ossegg.com

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

Češi jsou vždy na začátku roku na dosah zdravého jídelníčku

Nový rok je pro mnohé ve znamení změn a nejčastěji jsou spojeny se zdravým životním stylem a potažmo i s kvalitou jídelníčku. Ani začátek tohoto roku dle dostupných průzkumů se od ostatních neliší a nejčastěji si lidé dávají předsevzetí ohledně redukce kil. Opětovně se tak stává chybou vyřazení velmi důležitých a zdraví prospěšných látek jako je například maso. Proto Drůbežářský závod Klatovy připravil několik velmi jednoduchých a dietních receptů, které pomohou tělu dodat proteiny nezbytné pro podporu a růst svalové hmoty i pro jeho regeneraci.

číst dále ...

Tipy na žhavé valentýnské recepty! Nezapomeňte, že láska prochází žaludkem…

„Ze všech lásek nejupřímnější je láska k jídlu,“ pravil irský dramatik George Bernard Shaw. Inu, poněkud cynické prohlášení, ale jen těžko lze popřít, že láska a jídlo spolu úzce souvisí. Proto také ke slavení svátku svatého Valentýna neodmyslitelně patří dobrá večeře! A správným výběrem jednotlivých chodů můžete proměnit společný večer v nezapomenutelné chvíle…

číst dále ...

Nutramino protein bar – Proteinová pochoutka, která hrdě konkuruje nezdravým čokoládovým tyčinkám

Honí vás mlsná, ale nechcete zase tak úplně porušit zásady zdravého životního stylu a stravování? Tak co takhle proteinová tyčinka s vysokým obsahem bílkovin? Vyzkoušejte novinku na Košík.cz Nutramino protein bar. Pochoutka, která na první pohled připomíná nezdravé čokoládové tyčinky, ale díky svému složení se řadí k jedničkám mezi proteinovými tyčinkami. Obsahuje 20 g bílkovin ze syrovátkového i sójového izolátu a mléka, doplněných o hebký karamel, jemně strouhaný kokos nebo pořádné kousky arašídů obalených v tenké polevě z mléčné čokolády… Nezní to jako něco, co má potenciál stát se vaším oblíbeným snackem během dne či po tréninku?

číst dále ...

Cheesecake tak, jak ho neznáte

Věděli jste, že cheesecake nepochází z New Yorku, tak jak si většina jeho milovníků myslí? Jeho pravé kořeny najdete až ve starověkém Řecku. Teprve odsud absolvoval cestu kolem světa, a to doslova. Pojďme se na jeho putování podívat a nahlédnout pod pokličku různým způsobům jeho přípravy.

číst dále ...

Roter Hahn: 3 způsoby jak si letos užít svátek zamilovaných, Valentýna

Večeře při svíčkách už pro vás ztrácí kouzlo a tak přemýšlíte, jak si nejzamilovanější den v roce udělat zase jedinečný? Naplánujte si na svatého Valentýna neobyčejné dobrodružství a uneste svou milovanou polovičku do hor. Tři způsoby pobytů, které mají jedno společné – Jižní Tyrolsko, jen pokaždé jinak. Nádherná krajina přímo vybízí k společnému rozjímání a odpočívání daleko od ostatních lidí, městského ruchu a povinností. Načerpejte energii a užívejte si relax v útulných a luxusních apartmánech nebo vyrazte do dechberoucí přírody kolem.

číst dále ...

Co za vás zvládnou zelené superpotraviny

Chlorella, matcha, moringa, kelp, spirulina… Cizí slova, kterým se snadno naučíte. Zelená barva je barvou živých rostlin, vegetace, růstu a života jako takového. Barva lesů, trávy a mechu nás oslňuje svojí pozitivní energií. A zrovna tak, jako je pro člověka prospěšné vyrážet ven do přírody, prospívá mu i konzumace potravin, které tuto krásu přírody utváří. Miliony rostlinných druhů se skládají z různých látek a všechny mají svůj účel. Řada druhů vypadá i dnes na pohled stejně jako před dvěma sty lety, ovšem jejich přínos pro výživu člověka už tak zajímavý není. Na řadě míst ztratila půda své minerály a dostala jiné člověkem vytvořené chemické látky, které urychlovaly po desetiletí růst především obilných monokultur.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy