REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Piškotový dort s rebarborou a jahodami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čtyři piškotové korpusy obložené jahodami a kousky rebarbory, zalité želatinou, ozdobené bylinkami.


Ingredience:
Na dortové korpusy:
150 ghladké mouky
100 gcukru
4 lžíceoleje
4 ksvejce
čtyři menší formy na dort
Ostatní ingredience:
300 grebarbory
200 gjahod
100 gjahodové marmelády
75 gcukru krupice
2 sáčkyčirého dortového želé
200 mljahodového nektaru (džusu)
snítky máty nebo meduňky na ozdobu

Postup:

1. Nejprve si připravíme dortové korpusy; vejce vyšleháme do pěny se 100 g cukru, prosijeme na ni hladkou mouku, zlehka ji vmícháme, nakonec zapracujeme olej
2. Těsto nalijeme do čtyř malých dortových forem, povrch uhladíme a v troubě vyhřáté na cca 180 °C a pečeme přibližně 20 minut
3. Hotové korpusy necháme vychladnout, pak je potřeme jahodovou marmeládou
4. Rebarboru s jahodami důkladně očistíme, opláchneme, necháme důkladně okapat, pak nakrájíme na malé kousky
5. V hrnci svaříme 75 g krupicového cukru s jahodovým nektarem, přisypeme rebarboru a 3-5 minut ji povaříme, hotovou rebarboru vytáhneme a necháme v cedníku okapat
6. Na piškotové korpusy rozdělíme jahody spolu s uvařenými, vychladlými kousky rebarbory, vše přelijeme dortovým želé, které si připravíme podle návodu na obalu, necháme důkladně ztuhnout
7. Před podáváním jednotlivé řezy dortu ozdobíme snítky máty nebo meduňky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy