REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Piškotové řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vhodný dezert při dietě držené při infekční žloutence.


Ingredience:
50 gpolohrubé mouky
50 gjablek
30 gcukru
10 gkakaa
1 ksvejce
tuk na vymazání formy
mouka na vysypání formy

Postup:

1. Žloutek ušleháme s 1 lžicí vařící vody, vsypeme cukr a umícháme do pěny
2. Po částech přidáme kakao, jemně ustrouhaná jablka a nakonec mouku se sněhem z bílků
3. Těsto ihned upečeme v tukem vymazané a moukou vysypané formě; pečeme stejnoměrně, při střední teplotě cca 170 °C – těsto tak pomalu nabývá a nepopraská
4. Piškot je upečený, když okraje těsta odstávají od plechu nebo formy, pokud vpíchneme párátko do těsta a po vytažení se buchta na párátko nelepí, je hotovo
5. Nakrájené řezy piškotu pocukrujeme a můžeme podávat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy