REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Piškotové omeletky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smažené omeletky z nadýchaného vaječného těsta bez mléka – s moukou a kukuřičným škrobem. S mnoha variantami servírování.


Ingredience:
3 ksvejce (žloutky a bílky zvlášť)
3 lžícekrupicového cukru
3 lžícehladké mouky
1/2 lžícekukuřičného škrobu
1 lžičkaprášku do pečiva
máslo na smažení
větší špetka soli

Postup:

1. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh, po lžících zapracujeme cukr a jednotlivé žloutky
2. Smícháme sypké suroviny a stěrkou je jemně vmícháme do vyšlehané pěnu
3. Na pánvi nebo v lívanečníku rozehřejeme máslo a smažíme z obou stran malé omeletky
4. Podáváme se šlehačkou, našlehaným tvarohem, ovocnými omáčkami, čerstvým ovocem nebo se zmrzlinou.

Doporučení:

Naše oblíbená varianta – horké jahody a creme fraiche.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkyříková.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy