REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Piškotové dortíčky s nugátovo-oříškovým krémem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepečené cukroví z dětských piškotů slepených po dvou smetanovým krémem ochuceným nugátem a oříšky, servírovaných v košíčcích. Dortíčky nakonec postříkané čokoládovou polevou.


Ingredience:
1 balíčekkulatých dětských piškotů
papírové košíčky na cukroví
čokoládová poleva
Na krém:
140 gmoučkového cukru
125 gmásla nebo rostlinného tuku
25 ghladké mouky
1 sáčekvanilkového cukru
3 lžícenugety
1 ksžloutku
1/8 lmléka
oříšky dle chuti

Postup:

1. Nejprve připravíme krém; mléko s předem rozmíchanou moukou na mírném zdroji tepla za stálého míchání přivedeme k varu, povaříme 2-3 minuty a pak necháme za občasného zamíchání, vychladnout, mezitím změklé máslo (tuk) dáme do misky a utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutkem do pěny, přidáme 3 lžíce nugety a jemně nastrouhané nebo umleté oříšky, po lžičkách do něho vmícháme vychladlou kaši a stále třeme (pro lepší promíchání krému lze použít elektrický šlehač)
2. Piškoty spolu slepíme vždy dva připraveným krémem a klademe je na plech, kde je postříkáme v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni rozpuštěnou čokoládovou polevou
3. Nakonec piškoty vyskládáme do papírových cukrářských košíčků a necháme dobře zavřené v dóze 1-2 dny zvlhnout.

Poznámka:

Dětské piškoty si můžeme koupit, ale také vyrobit doma! Zde je recept: Domácí piškoty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy