Sníh z bílků promíchaný se žloutky a cukrem, těsto upečené v troubě ve formě omelety servírované pomazané džemem a dozdobené šlehačkou.
Ingredience:
2 ks | vejce |
10 g | másla |
1 vrchovatá lžíce | polohrubé mouky |
1 plná lžíce | pískového cukru |
1/8 l | smetany na šlehání |
švestkový džem | |
mouka na vysypání pánve |
Postup:
1. Bílky oddělíme opatrně od žloutků, z bílků pak vyšleháme tuhý sníh
2. Za stálého míchání přidáme cukr, lehce vmícháme i žloutky a mouku
3. Pánev vymažeme máslem, vysypeme moukou, těsto do ní stejnoměrně rozetřeme
4. Omeletu upečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C, pečeme tak 8 minut, nebo až bude omeleta pěkně dozlatova
5. Hotovou omeletu namažeme džemem, přehneme a mírně vychladlou ozdobíme šlehačkou, ihned podáváme.