Piškotový korpus potřený marmeládou a krémem, pokladený ovocem, přelitý želatinou.
Ingredience:
1 ks | hotového piškotového korpusu |
1 ks | broskvového kompotu |
1 ks | meruňkového kompotu |
1 ks | čirého dortového želé |
2 lžíce | brusinkové nebo rybízové marmelády |
Na krém: | |
2 lžíce | krupicového cukru |
2 lžíce | másla |
500 ml | mléka |
1 ks | sáčku vanilkového cukru |
1 ks | sáčku vanilkového pudinku |
Postup:
1. Kompoty slijeme, necháme okapat a meruňky i broskve nakrájíme
2. Podle návodu uvaříme z mléka a pudinkového prášku hustý pudink, po uvaření osladíme a zašleháme do něho 2 lžíce másla
3. Z ovocné šťávy z kompotu připravíme podle návodu na obalu želé, podle chuti dosladíme
4. Dortový korpus potřeme marmeládou a teplým krémem, povrch poklademe nakrájenými broskvemi i meruňkami, pomocí lžící ovoce potřeme nebo přelijeme připravenou želatinou a dáme ztuhnout do chladničky asi na 2 hodiny.