REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Piškotová buchta s meruňkami a broskvemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Piškotový korpus potřený marmeládou a krémem, pokladený ovocem, přelitý želatinou.


Ingredience:
1 kshotového piškotového korpusu
1 ksbroskvového kompotu
1 ksmeruňkového kompotu
1 ksčirého dortového želé
2 lžícebrusinkové nebo rybízové marmelády
Na krém:
2 lžícekrupicového cukru
2 lžícemásla
500 mlmléka
1 kssáčku vanilkového cukru
1 kssáčku vanilkového pudinku

Postup:

1. Kompoty slijeme, necháme okapat a meruňky i broskve nakrájíme
2. Podle návodu uvaříme z mléka a pudinkového prášku hustý pudink, po uvaření osladíme a zašleháme do něho 2 lžíce másla
3. Z ovocné šťávy z kompotu připravíme podle návodu na obalu želé, podle chuti dosladíme
4. Dortový korpus potřeme marmeládou a teplým krémem, povrch poklademe nakrájenými broskvemi i meruňkami, pomocí lžící ovoce potřeme nebo přelijeme připravenou želatinou a dáme ztuhnout do chladničky asi na 2 hodiny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy