REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pirožky s ouklejí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Takto připravené pirožky naplněné rybím masem a upečené v troubě skvěle chutnají jak k vínu, tak k dobře vychlazenému pivu.


Ingredience:
250 grybího masa z ouklejí
citronová šťáva
zelné listy
pepř
sůl
Na těsto:
250 ghladké mouky
1 lžícerozpuštěného másla
kypřící prášek
voda
cukr

Postup:

1. Moku smícháme s máslem, přidáme kypřící prášek a oslazenou vodu, vymícháme tuhé těsto (v 1 dcl vody rozmícháme 1 lžíci cukru), vodu přiléváme postupně, jen část, aby se nám povedlo vypracovat opravdu tuhé těsto
2. Očištěné a vykuchané ryby pokrájíme na kousky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, opepříme
3. Ukrojíme vždy kousek těsta, na dlani vytvarujeme placku, na ni položíme kousek ryby, zabalíme tak, aby vznikl podlouhlý pirožek, zpracujeme tak všechno těsto i připravené rybí maso
4. Na plech rozprostřeme zelné listy, na ně vyskládáme pirožky, svrchu je navlhčíme vodou a dáme péci
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova, pirožky podáváme jak teplé, tak i studené.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy