REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní žebírka III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Takto připravená žebírka se skvěle hodí pro posezení s hosty, ale i jako obyčejná večeře.


Ingredience:
1 kgmasitých vepřových žeber
Na marinádu:
4 lžíceslunečnicového oleje
2 lžíceworcesterské omáčky
2 lžícesójové omáčky
2 lžícemedu
3 ksstroužků česneku
1 kscibule
1 kschilli papričky
citronová šťáva
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Na marinádu do mísy dáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, očištěnou chilli papričku na jemno nasekanou, oloupané se solí utřené stroužky česneku, slunečnicový olej, worcesterovou i sójovou omáčku, med a vše dobře promícháme
2. Pak podle chuti marinádu ochutíme citronovou šťávou, mletým pepřem a solí
3. Připravenou marinádou potřeme žebírka a necháme alespoň v chladu 2 hodiny odležet
4. Potom při 180 °C pečeme zhruba 45 minut v pekáčku vyloženém pečicím papírem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy