Takto připravená žebírka se skvěle hodí pro posezení s hosty, ale i jako obyčejná večeře.
Ingredience:
1 kg | masitých vepřových žeber |
Na marinádu: | |
4 lžíce | slunečnicového oleje |
2 lžíce | worcesterské omáčky |
2 lžíce | sójové omáčky |
2 lžíce | medu |
3 ks | stroužků česneku |
1 ks | cibule |
1 ks | chilli papričky |
citronová šťáva | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Na marinádu do mísy dáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, očištěnou chilli papričku na jemno nasekanou, oloupané se solí utřené stroužky česneku, slunečnicový olej, worcesterovou i sójovou omáčku, med a vše dobře promícháme
2. Pak podle chuti marinádu ochutíme citronovou šťávou, mletým pepřem a solí
3. Připravenou marinádou potřeme žebírka a necháme alespoň v chladu 2 hodiny odležet
4. Potom při 180 °C pečeme zhruba 45 minut v pekáčku vyloženém pečicím papírem.