Těsto z mouky, cukru, oříšků, másla a žloutku, vytvarované do tvaru kuliček, pečené dozlatova, obalené moučkovým cukrem s mletými oříšky.
Ingredience:
moučkový cukr na obalení | |
mleté oříšky na obalení | |
kandovaný zázvor | |
hladká mouka na vál | |
1 ks | žloutku |
20 g | krupicového cukru |
100 g | másla nebo hery |
50 g | mletých oříšků nebo mandlí |
150 g | hladké mouky |
Postup:
1. Prosátou hladkou mouku smícháme s krupicovým cukrem a na jemno mletými oříšky
2. Přidáme na menší kousky nakrájené změklé máslo, žloutek, promícháme a na pomoučeném válu vypracujeme těsto, které zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme alespoň 1 hodinu v chladu odpočinout
3. Pak z těsta odkrajujeme malé kousky, v dlaních z nich utvoříme placičky, do jejich středu vmáčkneme kousek kandovaného zázvoru a zakulatíme do kuličky
4. Kuličky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, dáme do trouby a pečeme při 180 °C dozlatova
5. Ještě horké obalíme v moučkovém cukru smíchaného s na jemno mletými oříšky.
Zázvor můžeme nahradit kandovanou papajou nebo ananasem.