REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní vepřové kotlety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené vepřové kotlety, podušené na víně, zapečené s opečenými plátky slaniny, plátky sýra a kolečky salámu.


Ingredience:
4 ksvepřové kotlety
4 ksplátky slaniny
4 ksplátky tvrdého sýra
8 kskoleček turistického salámu
2 dlčerveného vína
1 lžičkamleté červené papriky
pepř
sůl

Postup:

1. Kotlety zbavíme tučných částí, ty odřežeme, nakrájíme na kostičky a vyškvaříme
2. Maso nařízneme na okrajích a u kosti, osolíme a okořeníme pepřem a zasypeme sladkou mletou paprikou
3. Na vyškvařeném sádle je po obou stranách dorůžova prudce opečeme, pak zdroj tepla zmírníme, maso podlijeme částí vína, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka, občas kotlety obrátíme a podlijeme vínem
4. Hotové kotlety upravíme do zapékací misky, na každou položíme plátek opečené slaniny, plátek sýra a dvě kolečka salámu
5. Přelité maso vypečenou šťávou zapečeme v horké troubě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy