REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní srnčí plátky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Spolu se zeleninou a slaninou v oleji naložené okořeněné plátky srnčí kýty, odležené podušené na pánvi zalité marinádou.


Ingredience:
1 kgsrnčí kýty
100 ganglické libové slaniny nebo prorostlé debrecínky
2 dlčerveného vína
1 ksvětší cibule
1 ksmrkve
1/4 ksceleru
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Očištěnou a odblaněnou kýtu nařežeme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem, pak plátky masa dáme do mísy, proložíme plátky slaniny, plátky celeru a kolečky mrkve a cibule
2. Nakonec přelijeme maso červeným vínem a necháme 8 hodin marinovat v lednici
3. Na pánvi rozehřejeme olej, dáme na něj plátky slaniny, které byli mezi zvěřinou, kořenovou zeleninu, cibuli, také plátky srnčího, vše zalijeme marinádou a dusíme na mírném ohni do měkka tak, aby se zelenina nepřipálila a marináda zvolna vysmahla
4. Hotové plátky přesuneme na talíř, poklademe plátky slaniny a zeleniny.

Doporučení:

Podáváme s bramborem, které můžeme také obložit opečenou zeleninou a cibulí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy