Spolu se zeleninou a slaninou v oleji naložené okořeněné plátky srnčí kýty, odležené podušené na pánvi zalité marinádou.
Ingredience:
1 kg | srnčí kýty |
100 g | anglické libové slaniny nebo prorostlé debrecínky |
2 dl | červeného vína |
1 ks | větší cibule |
1 ks | mrkve |
1/4 ks | celeru |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Očištěnou a odblaněnou kýtu nařežeme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem, pak plátky masa dáme do mísy, proložíme plátky slaniny, plátky celeru a kolečky mrkve a cibule
2. Nakonec přelijeme maso červeným vínem a necháme 8 hodin marinovat v lednici
3. Na pánvi rozehřejeme olej, dáme na něj plátky slaniny, které byli mezi zvěřinou, kořenovou zeleninu, cibuli, také plátky srnčího, vše zalijeme marinádou a dusíme na mírném ohni do měkka tak, aby se zelenina nepřipálila a marináda zvolna vysmahla
4. Hotové plátky přesuneme na talíř, poklademe plátky slaniny a zeleniny.
Podáváme s bramborem, které můžeme také obložit opečenou zeleninou a cibulí.