REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní rizolety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Palačinky plněné masovou směsí, obalené v klasickém trojobalu a usmažené dozlatova.


Ingredience:
250 ghladké mouky
500 mlmléka
2 ksvajec
špetka soli
olej na smažení
Na obalování:
strouhanka
hladká mouka
vejce
Na náplň:
500 gmleté vepřové maso
250 gtvrdého sýra
2 ksstroužků česneku
1 kschilli papričky
1 kscibule
mletý kmín
mletý pepř
sůl
olej
Na těsto:

Postup:

1. Mléko s rozklepnutými vejci ušleháme, postupně vmícháme hladkou mouku se špetkou soli, vymícháme hladké, řídké těsto, které necháme půl hodiny stát, potom nalijeme těsto v tenké vrstvě na rozehřátou pánev s olejem, opečeme po obou stranách dorůžova a tak připravíme i ostatní palačinky
2. Na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté vepřové maso, které opečeme dohněda, osolíme, opepříme, přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou chilli papričku, vše dobře promícháme, necháme zchladnout a nakonec vmícháme strouhaný sýr
3. Na každou palačinku poklademe část masové směsi, zarolujeme je, konce zahneme dovnitř, obalíme v klasickém trojobalu a usmažíme na rozehřátém oleji ze všech stran dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s čerstvou zeleninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy