REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní rizolety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Palačinky plněné masovou směsí, obalené v klasickém trojobalu a usmažené dozlatova.


Ingredience:
250 ghladké mouky
500 mlmléka
2 ksvajec
špetka soli
olej na smažení
Na obalování:
strouhanka
hladká mouka
vejce
Na náplň:
500 gmleté vepřové maso
250 gtvrdého sýra
2 ksstroužků česneku
1 kschilli papričky
1 kscibule
mletý kmín
mletý pepř
sůl
olej
Na těsto:

Postup:

1. Mléko s rozklepnutými vejci ušleháme, postupně vmícháme hladkou mouku se špetkou soli, vymícháme hladké, řídké těsto, které necháme půl hodiny stát, potom nalijeme těsto v tenké vrstvě na rozehřátou pánev s olejem, opečeme po obou stranách dorůžova a tak připravíme i ostatní palačinky
2. Na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté vepřové maso, které opečeme dohněda, osolíme, opepříme, přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou chilli papričku, vše dobře promícháme, necháme zchladnout a nakonec vmícháme strouhaný sýr
3. Na každou palačinku poklademe část masové směsi, zarolujeme je, konce zahneme dovnitř, obalíme v klasickém trojobalu a usmažíme na rozehřátém oleji ze všech stran dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s čerstvou zeleninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy