Marinované kuřecí kousky, zprudka opečené na pánvičce, promíchané s poudušenou zeleninou.
Ingredience:
500 g | kuřecích řízků |
200 g | zelených fazolek |
200 g | cukety |
2 lžíce | solamylu (škrobová moučka) |
2 lžíce | bílého vína |
4 ks | stroužky česneku |
1 ks | masité červené papriky |
1 ks | vejce |
mletý zázvor | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Kuřecí maso pokrájíme na kostičky, vejce rozšleháme se solamylem a vínem, přidáme česnek a mletý zázvor, kostičky masa přelijeme marinádou a necháme v lednici 8 hodin marinovat
2. Druhý den kousky masa opečeme zprudka na oleji a odstavíme
3. Zelené fazolky nakrájíme na 5 cm kousky a povaříme (lze použít i sterilované), cuketu nakrájíme na kolečka, papriku na proužky a na oleji vše podusíme doměkka
4. Podušenou zeleninu smícháme s kuřecím masem a prohřejeme, dochutíme pepřem a solí.
Podáváme s rýží, bramborami nebo hranolky. Kdo má rád jídlo opravdu ostré, přidá do této směsi chilli koření nebo lépe celou chilli papričku.
Poznámka:Autor receptu: Dalibor Marounek
Pikantní kuřecí kousky s arašídy a cibulí
Plátek kuřecích prsou se šunkou, broskví a sýrem