REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní kuřecí směs

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované kuřecí kousky, zprudka opečené na pánvičce, promíchané s poudušenou zeleninou.


Ingredience:
500 gkuřecích řízků
200 gzelených fazolek
200 gcukety
2 lžícesolamylu (škrobová moučka)
2 lžícebílého vína
4 ksstroužky česneku
1 ksmasité červené papriky
1 ksvejce
mletý zázvor
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Kuřecí maso pokrájíme na kostičky, vejce rozšleháme se solamylem a vínem, přidáme česnek a mletý zázvor, kostičky masa přelijeme marinádou a necháme v lednici 8 hodin marinovat
2. Druhý den kousky masa opečeme zprudka na oleji a odstavíme
3. Zelené fazolky nakrájíme na 5 cm kousky a povaříme (lze použít i sterilované), cuketu nakrájíme na kolečka, papriku na proužky a na oleji vše podusíme doměkka
4. Podušenou zeleninu smícháme s kuřecím masem a prohřejeme, dochutíme pepřem a solí.

Doporučení:

Podáváme s rýží, bramborami nebo hranolky. Kdo má rád jídlo opravdu ostré, přidá do této směsi chilli koření nebo lépe celou chilli papričku.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy