REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní kuřecí játra

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky kuřecích jater orestované na oleji, podušené spolu s dalšími přísadami.


Ingredience:
300 gjater
100 ganglické slaniny
4 lžícejemného kečupu
2 lžíceworcesterské omáčky
2 lžíceoleje
6 ksstroužků česneku
špetka chilli
mletý černý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Důkladně opraná a osušená kuřecí játra nakrájíme na kostičky, opepříme a na oleji zprudka orestujeme
2. Opečené kousky vyndáme, do oleje vhodíme na kostičky nakrájenou slaninu, osmahneme ji, přidáme na tenké plátky nakrájený česnek, zlehka orestujeme, přidáme kečup, worchester a chilli, zamícháme a vrátíme zpět játra
3. Pokrm dolijeme vodou tak, aby byla játra napůl ponořená, a pod pokličkou chvíli povaříme, až budou játra měkká
4. Hotová játra sundáme ze zdroje tepla, osolíme a podle chuti přidáme ještě chilli a pepř, ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy