REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní košíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené korpusy plněné náplní, zdobené srolovanými proužky šunky a nasekanými chilli papričkami.


Ingredience:
250 ghladké mouky
125 gmásla
1 ksžloutku
máslo na formičky
voda
sůl
Na náplň:
1-2 lžíceoleje
1 lžícekrupicového cukru
250 gdužiny ananasu
150 gplátků šunky
2 kschilli papričky (červené a zelené)
1 ksstroužku česneku
0,5 ksčervené papriky
špetka mleté chilli papričky
voda
sůl

Postup:

1. Do mísy prosejeme hladkou mouku se solí, přidáme na kousky nakrájené změklé máslo, žloutek, asi 50 ml vody, promícháme a vypracujeme tužší těsto, které zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu v chladu odpočinout
2. Očištěnou papriku a oloupaný stroužek česneku nakrájíme na malé kostičky a na rozehřátém oleji zprudka opečeme
3. Přidáme na drobno nakrájený ananas, vše zalijeme asi 200 ml vody, ochutíme cukrem, solí, mletým chilli a zvolna vaříme do zhoustnutí, pak necháme zchladnout
4. Odleželé těsto nakrájíme na kousky, vtlačíme do máslem vytřených formiček na košíčky, naskládáme na plech, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 10-15 minut (po upečení necháme ve formičkách mírně zchladnout a potom vyklopíme)
5. Do košíčků rozdělíme připravenou náplň, ozdobíme srolovanými proužky šunky a na drobno nasekanými očištěnými chilli papričkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy