REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní hovězí pečeně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené maso dopečené spolu s rajčatovou směsí a chilli papričkami doměkka.


Ingredience:
800 gfalešné hovězí svíčkové
500 gsekaných rajčat v konzervě
50 grajčatového protlaku
2 kssnítky tymiánu
2 kspapriky
2 ksšalotky
1 kscibule
sušené chilli papričky
mletý pepř
vývar
olej
sůl

Postup:

1. Očištěné maso omyjeme, osušíme, osolíme a v troše rozehřátého oleje ze všech stran zprudka opečeme, aby se zatáhlo a potom je vyndáme
2. Ve výpeku orestujeme dozlatova oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, vmícháme rajčatový protlak, přidáme sekaná rajčata, osolíme, opepříme a přivedeme k varu
3. Rajčatovou směs přelijeme do pekáčku, přilijeme trochu vývaru, vložíme opečené maso, posypeme drcenými sušenými chilli papričkami a přiklopené pečeme v předehřáté troubě na 220 °C doměkka za občasného přelévání výpekem, podle potřeby dolévání vývarem a v polovině pečení otočíme
4. Očištěné papriky i oloupané šalotky nakrájíme na nudličky, orestujeme na rozehřátém oleji a vmícháme rozemnuté lístečky tymiánu
5. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, rajčatovou omáčku přelijeme do kastrolu, vmícháme orestované papriky se šalotkami, podle potřeby dochutíme pepřem i solí a ještě chvíli povaříme, pak přidáme plátky masa a už jen prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s vařenými těstovinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy