Opečené maso dopečené spolu s rajčatovou směsí a chilli papričkami doměkka.
Ingredience:
800 g | falešné hovězí svíčkové |
500 g | sekaných rajčat v konzervě |
50 g | rajčatového protlaku |
2 ks | snítky tymiánu |
2 ks | papriky |
2 ks | šalotky |
1 ks | cibule |
sušené chilli papričky | |
mletý pepř | |
vývar | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné maso omyjeme, osušíme, osolíme a v troše rozehřátého oleje ze všech stran zprudka opečeme, aby se zatáhlo a potom je vyndáme
2. Ve výpeku orestujeme dozlatova oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, vmícháme rajčatový protlak, přidáme sekaná rajčata, osolíme, opepříme a přivedeme k varu
3. Rajčatovou směs přelijeme do pekáčku, přilijeme trochu vývaru, vložíme opečené maso, posypeme drcenými sušenými chilli papričkami a přiklopené pečeme v předehřáté troubě na 220 °C doměkka za občasného přelévání výpekem, podle potřeby dolévání vývarem a v polovině pečení otočíme
4. Očištěné papriky i oloupané šalotky nakrájíme na nudličky, orestujeme na rozehřátém oleji a vmícháme rozemnuté lístečky tymiánu
5. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, rajčatovou omáčku přelijeme do kastrolu, vmícháme orestované papriky se šalotkami, podle potřeby dochutíme pepřem i solí a ještě chvíli povaříme, pak přidáme plátky masa a už jen prohřejeme.
Podáváme s vařenými těstovinami.