Na sádle na cibulovém základě podušené kousky vepřového plecka, promíchané s máčenými, vařenými fazolemi a lečem, povařené, ochucené česnekem a kořením.
Ingredience:
1 kg | bílých fazolí |
500 g | vepřového plecka |
0,7 l | sklenice zavařeného leča |
2 ks | stroužky česneku |
2 ks | cibule |
sádlo | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Fazole namočíme přes noc a druhý den uvaříme na mírném ohni ve vodě, ve které byly fazole namočeny doměkka, nesolíme je
2. Na sádle zpěníme cibuli a přidáme na kousky pokrájené plecko, mírně podlijeme vodou a dusíme, když je plecko měkké, v mícháme sklenici leča a fazole, vše promícháme
3. Přidáme prolisovaný česnek, tymián, pepř, sůl a 5 minut vše prohřejeme
4. Takto připravené fazole podáváme samotné nebo s čerstvým pečivem.
Autor receptu: Dalibor Marounek