REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pestrý kuřecí hrnec s cuketou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře rozporcované na osminky a pak opečené na pánvi, podušené spolu s bylinkami, šalotkou a zeleninou.


Ingredience:
1 kskuřete (asi 1,2 kg)
3 ksstroužky česneku
2 ksčervené papriky
2 kscukety
1 ksšalotky
300 mlbílého vína
100 gčervených oliv bez pecek
1 lžícezakysané smetany
1 lžícehladké mouky
snítky rozmarýnu a tymiánu
čerstvě namletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Bylinky i zeleninu opláchneme pod studenou tekoucí vodou, cuketu nakrájíme na kolečka, papriky zbavenou jadřinců na kostky, oškrábanou šalotku a oloupaný česnek nasekáme nadrobno
2. Omyté kuře naporcujeme na 8 ks, do masa vetřeme sůl, kousky kuřete zprudka opečeme na rozpáleném oleji
3. Do hrnce k masu přidáme nasekané zelené bylinky, zeleninu, česnek a olivy, přilijeme 200 ml bílého vína a na mírném ohni 30 minut pokrm podusíme, občas směs zamícháme
4. Porce kuřete vyjmeme, uchováme v teple, ve zbylém víně rozkvedláme mouku, do směsi v hrnci zamícháme zakysanou smetanu s vínem prošlehaným s moukou
5. Pokrm ochutíme pepřem a solí, maso opět vložíme do hrnce prohřát.

Doporučení:

Takto připravené kuře se zeleninou podáváme s bagetou nebo celozrnným pečivem a salátem z rajských jablíček.

Poznámka:

Tento pokrm můžeme připravovat i ve velké, hluboké pánvi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy