REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pesto z česnekových výhonků a pacibulek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z česnekových výhonků i s pacibulkami, lze vyrobit i pesto, které pak můžeme použít všude do pokrmů, kam patří česnek. Hodí se do polévek, bramboráků, pod maso atd. Pesto z klasického česneku má větší ,,říz,, než dnes populární pesto z medvědího česneku.


Ingredience:
500 gčesnekových výhonků i s pacibulkami
3 dlslunečnicového oleje
sůl

Postup:
  1. Výhonky opláchneme a pokrájíme na 3-4 cm kousky
  2. Do mixéru nalijeme slunečnicový olej, zapneme mixér a postupně přihazujeme výhonky, až vznikne hustá kaše, kterou podle chuti přisolíme
  3. Pesto nalijeme do skleniček, vršek zalijeme olejem, zavíčkujeme a uchováváme v lednici.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy