REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Perníkový dort s domácí marmeládou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepatříte mezi zdatné cukrářky nebo cukráře? Nevadí. Perníkový dort s domácí marmeládou zvládne každý levou zadní. Kombinace voňavého perníkového koření, jemně kyselé marmelády a sladké čokolády je to pravé pro každou rodinnou oslavou nebo jen tak ke kávičce nebo čaji.


Ingredience:
1 baleníPerníku Labeta
250 mlstudené vody nebo mléka
100 mloleje
150 gčokolády nebo čokoládové polevy
1 ksvejce
domácí marmeláda dle vlastního výběru
šlehačka a ovoce na ozdobu
tuk na vymazání, mouka na vysypání
vhodná dortová forma, nebo forma na biskupský chlebíček

Postup:
  1. Ke směsi na perník přidáme vejce, olej a vodu (nebo mléko) a směs vyšleháme do hladkého těsta, které nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy
  2. Pečeme při teplotě 150 – 170 °C v závislosti na troubě (v horkovzdušné volíme teplotu nižší, v elektrické vyšší), cca po 20 minutách odzkoušíme propečení špejlí
  3. Vychladlý perník podélně rozřízneme, namažeme domácí marmeládou, přiklopíme druhou polovinou korpusu, vršek namažeme marmeládou a nakonec polijeme rozpuštěnou čokoládou nebo čokoládovou polevou, pokud použijeme formu na biskupský chlebíček, pak rozkrojíme perník na dvou místech, viz foto.
  4. Dort dáme vychladit do lednice
  5. Před podáváním ozdobíme šlehačkou a ovocem.

 

Doporučení:

Recept můžete stejně dobře připravit také s Perníkem bez lepku Labeta nebo Perníkem vhodným pro diabetiky Labeta. Množství přidávaných surovin (vejce, olej, mléko/voda) však nezapomeňte upravit podle návodu konkrétního výrobku.

Poznámka:

Zdroj: www.labeta.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy