REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Penne se špenátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené italské těstoviny promíchané s mírně zavadlými listy špenátu a dalšími ingrediencemi, servírované posypané kozím sýrem.


Ingredience:
500 gtěstovin penne + voda
300 gmladého špenátu
200 gkozího sýra
150 gbaby rajčátek
100 gsušených rajčat
30 gnasekaných mandlí
6 lžicolivového oleje
1 kschilli papričky
1 ksšalotky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tzv. na skus, poté je scedíme a necháme okapat
2. V pánvi na rozehřátém oleji krátce osmahneme oloupanou na drobno nakrájenou šalotku, přidáme očištěnou na jemno nasekanou chilli papričku, sušená rajčata nakrájená na tenké proužky a vše společně orestujeme
3. Pak přidáme překrájený špenát, necháme ho zavadnout, poté přisypeme nasekané mandle a vmícháme uvařené těstoviny
4. Podle chuti vše osolíme, opepříme a nakonec přidáme přepůlená baby rajčátka, promícháme, posypeme rozdrobeným kozím sýrem a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy