REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Penne prokládané lososem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těstoviny zapečené se špenátem a lososem, přelité směsí se strouhaným sýrem, smetanou, vejci, kořením.


Ingredience:
360 gtěstovin penne (mohou být i jiné tvary)
320 gmraženého listového špenátu
400 g lososa - filety
80 gtvrdého sýra
80 gstrouhaného parmazánu
80 g marinovaného lososa
400 mlsmetany 33 %
1 lžícevegety
2 ksvajec
olivový olej
čerstvý kopr
voda
sůl

Postup:

1. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě do poloměkka, pak je propláchneme studenou vodou, necháme okapat a promícháme s olejem
2. Do zapékací mísy dáme polovinu uvařených těstovin, na ně rozetřeme rozmražený vymačkaný špenát, poklademe plátky lososa a zakryjeme zbylými těstovinami
3. Smetanu rozmícháme s rozklepnutými vejci, strouhaným tvrdým sýrem, parmazánem, vegetou, pepřem a směsí přelijeme těstoviny
4. Zapékací mísu s těstovinami dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 40 minut, při servírování hotový pokrm ozdobíme marinovaným lososem a koprem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy