Prošpikovaný zajíc potřený česnekem, okořeněný mletým kmínem a nasolený, pečený na cibuli a sádle pod alobalem, posypaný celým pepřem.
Ingredience:
1 ks | zajíce v celku |
4 ks | stroužky česneku |
150 g | uzené slaniny |
50 g | cibule |
50 g | sádla |
mletý kmín | |
celý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěného zajíce odblaníme, opláchneme, osušíme a nakonec prošpikujeme uzenou slaninou
2. Maso osolíme zevnitř i z venčí, potřeme prolisovaným česnekem a posypeme mletým kmínem
3. Na pekáči rozehřejeme sádlo, na kterém osmahneme na plátky nakrájenou cibuli
4. Zajíce vložíme na cibulový základ, posypeme celým pepřem, podlijeme horkou vodou, přikryjeme alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C, pečeme 30-40 minut, pak pekáč odkryjeme a dalších 20-30 minut pečeme maso dozlatova, za častého podlévání horkou vodou a přelévání výpekem (je dobré v průběhu pečení maso obrátit)
5. Upečeného zajíce servírujeme naporcovaného, hojně přelitého šťávou z výpeku, vhodnou přílohou je například houskový knedlík.