REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený zajíc na kmínu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Prošpikovaný zajíc potřený česnekem, okořeněný mletým kmínem a nasolený, pečený na cibuli a sádle pod alobalem, posypaný celým pepřem.


Ingredience:
1 kszajíce v celku
4 ksstroužky česneku
150 guzené slaniny
50 gcibule
50 gsádla
mletý kmín
celý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěného zajíce odblaníme, opláchneme, osušíme a nakonec prošpikujeme uzenou slaninou
2. Maso osolíme zevnitř i z venčí, potřeme prolisovaným česnekem a posypeme mletým kmínem
3. Na pekáči rozehřejeme sádlo, na kterém osmahneme na plátky nakrájenou cibuli
4. Zajíce vložíme na cibulový základ, posypeme celým pepřem, podlijeme horkou vodou, přikryjeme alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C, pečeme 30-40 minut, pak pekáč odkryjeme a dalších 20-30 minut pečeme maso dozlatova, za častého podlévání horkou vodou a přelévání výpekem (je dobré v průběhu pečení maso obrátit)
5. Upečeného zajíce servírujeme naporcovaného, hojně přelitého šťávou z výpeku, vhodnou přílohou je například houskový knedlík.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy