REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený tuřín

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tuřín nakrájený na hranolky, upečený v troubě potíraný olejem ochuceným česnekem, osolený a okořeněný grilovacím kořením. Podáváme jako přílohu k masitým pokrmům nebo samotný.


Ingredience:
1 kgtuřínu
1-2 ksstroužky česneku
1 zarovnaná lžícegrilovacího koření
olej
sůl

Postup:

1. Tuřín oloupeme nakrájíme na plátky a potom na hranolky
2. Utřený česnek promícháme s olejem 3. Plech potřeme olejem, nasypeme hranolky z tuřínu, ty osolíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C tak 30-40 minut, občas je během pečení potřeme olejem z utřeným česnekem a obrátíme
4. Pečený tuřín nakonec posypeme grilovacím kořením.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy