V troubě upečená vaječná omeleta, natrhaná vidličkou, posypaná cukrem a servírovaná spolu s jablečným kompotem.
Ingredience:
250 g | polohrubé mouky |
80 g | rostlinného tuku |
50 g | pískového cukru |
30 g | rozinek |
20 g | másla do pekáče |
4 ks | vajíčka |
1/8 l | mléka |
špetka soli | |
jablečný kompot jako příloha |
Postup:
1. Opatrně oddělíme bílky od žloutků
2. Změklé máslo utřeme s cukrem, solí a žloutky do pěny, přidáme po lžících mléko, mouku a nakonec dobře ušlehaný sníh z bílků a také rozinky
3. Těsto nalijeme do menšího, hodně vymazaného pekáče a pečeme v troubě vyhřáté na 160-170 °C asi 40 minut
4. Upečený trhanec roztrháme dvěma vidličkami a podáváme posypaný cukrem spolu s jablečným kompotem.