REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený trhanec s jablečným kompotem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečená vaječná omeleta, natrhaná vidličkou, posypaná cukrem a servírovaná spolu s jablečným kompotem.


Ingredience:
250 gpolohrubé mouky
80 grostlinného tuku
50 gpískového cukru
30 grozinek
20 gmásla do pekáče
4 ksvajíčka
1/8 lmléka
špetka soli
jablečný kompot jako příloha

Postup:

1. Opatrně oddělíme bílky od žloutků
2. Změklé máslo utřeme s cukrem, solí a žloutky do pěny, přidáme po lžících mléko, mouku a nakonec dobře ušlehaný sníh z bílků a také rozinky
3. Těsto nalijeme do menšího, hodně vymazaného pekáče a pečeme v troubě vyhřáté na 160-170 °C asi 40 minut
4. Upečený trhanec roztrháme dvěma vidličkami a podáváme posypaný cukrem spolu s jablečným kompotem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy