REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečený králík na zelenině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce králíka obalené plátky slaniny, v troubě pečené doměkka s mrkví, kedlubnami, cibulí a řapíkatým celerem.


Ingredience:
1 kskrálíka
1 ksvelké cibule
2 kskedluben
4 ks řapíků celeru
4 ksmrkve
150 gplátků slaniny
50 gmásla
zeleninový vývar
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěného králíka omyjeme, osušíme, naporcujeme, jednotlivé kousky osolíme, opepříme a obalíme plátky slaniny
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky, očištěné řapíky celeru nakrájíme na špalíčky, oloupané kedlubny na tenké plátky a očištěné mrkve na kolečka 3. Na dno pekáčku rozložíme nakrájenou zeleninu, přidáme máslo, porce králíka, podlijeme vývarem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme doměkka, za občasného promíchání zeleniny a podle potřeby podlévání vývarem
4. Porce králíka se zeleninou rozdělíme na talíře a podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy