Porce králíka obalené plátky slaniny, v troubě pečené doměkka s mrkví, kedlubnami, cibulí a řapíkatým celerem.
Ingredience:
1 ks | králíka |
1 ks | velké cibule |
2 ks | kedluben |
4 ks | řapíků celeru |
4 ks | mrkve |
150 g | plátků slaniny |
50 g | másla |
zeleninový vývar | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěného králíka omyjeme, osušíme, naporcujeme, jednotlivé kousky osolíme, opepříme a obalíme plátky slaniny
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky, očištěné řapíky celeru nakrájíme na špalíčky, oloupané kedlubny na tenké plátky a očištěné mrkve na kolečka 3. Na dno pekáčku rozložíme nakrájenou zeleninu, přidáme máslo, porce králíka, podlijeme vývarem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme doměkka, za občasného promíchání zeleniny a podle potřeby podlévání vývarem
4. Porce králíka se zeleninou rozdělíme na talíře a podáváme s vařenými bramborami.