REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené mini brambůrky s plátkem česneku a bylinkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velmi dekorativní příloha, malé pečené a pak i grilované brambůrky naplněné majonézou Hellmann´s Originál a plátky česneku.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
16-20 ksminiaturních brambor i se slupkou
3-4 ksvětší stroužky česneku
4 lžícemajonézy Hellmann´s Originál
snítky rozmarýnu
hrubozrnná sůl
pepř
papír na pečení, alobal

Postup:
  1. Brambory i se slupkou důkladně umyjeme, zabalíme do alobalu (všechny najednou) a upečeme cca 25 minut v troubě při 180°C (můžeme je také uvařit ve vodě)
  2. Upečené brambory nařízneme do kříže, dole pomocí prstů zmáčkneme, tak až se kříž nahoře otevře a naskládáme na plech s pečícím papírem
  3. Na stejný plech položíme česnek nakrájený na plátky
  4. Vložíme pod gril na 220 °C a grilujeme dozlatova (cca 5 minut), poté zatepla přidáme noček z majonézy Hellmann’s Originál, posypeme hrubou solí a pepřem, ozdobíme upečeným plátkem česneku a nakonec zapíchneme jehličku rozmarýnu.
Poznámka:

Zdroj: www.hellmanns.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy