Velmi dekorativní příloha, malé pečené a pak i grilované brambůrky naplněné majonézou Hellmann´s Originál a plátky česneku.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
16-20 ks | miniaturních brambor i se slupkou |
3-4 ks | větší stroužky česneku |
4 lžíce | majonézy Hellmann´s Originál |
snítky rozmarýnu | |
hrubozrnná sůl | |
pepř | |
papír na pečení, alobal |
Postup:
- Brambory i se slupkou důkladně umyjeme, zabalíme do alobalu (všechny najednou) a upečeme cca 25 minut v troubě při 180°C (můžeme je také uvařit ve vodě)
- Upečené brambory nařízneme do kříže, dole pomocí prstů zmáčkneme, tak až se kříž nahoře otevře a naskládáme na plech s pečícím papírem
- Na stejný plech položíme česnek nakrájený na plátky
- Vložíme pod gril na 220 °C a grilujeme dozlatova (cca 5 minut), poté zatepla přidáme noček z majonézy Hellmann’s Originál, posypeme hrubou solí a pepřem, ozdobíme upečeným plátkem česneku a nakonec zapíchneme jehličku rozmarýnu.
Zdroj: www.hellmanns.cz