Jehněčí maso potřené bylinkovou směsí a upečené doměkka.
Ingredience:
1,5 kg | jehněčího hřbetu s kostí |
250 ml | zeleninového vývaru |
1 lžíce | hladké mouky |
olivový olej | |
nasekané bylinky (rozmarýn, tymián) | |
sůl |
Postup:
- Jehněčí hřbet omyjeme, osušíme, okraje odřízneme a žebra opatrně očistíme, aby maso zůstalo na kosti, mírně osolíme.
- Nasekané bylinky smícháme s olivovým olejem.
- Maso potřeme bylinkovou směsí a necháme 3 hodiny marinovat.
- Marinované maso vložíme do pekáčku, podlijeme zeleninových vývarem, dáme do vyhřáté trouby a pečeme doměkka, tedy v troubě vyhřáté na 200 °C cca 20 minut.
- Maso vyjmeme, výpek zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství studené vody, omáčku osolíme a můžeme podávat.
Takto připravené jehněčí maso můžeme podávat například s vaječným nákypem.