REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené jehněčí kotletky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucené kotletky upečené doměkka, podávané s omáčkou a orestovanými houbami.


Ingredience:
300 gčerstvých lišek
200 mlzeleninového vývaru
200 mlsmetany na vaření
2 lžícemásla
1 lžícehladké mouky
1 lžičkakari koření
8-12 ksjehněčích kotletek
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
mletý pepř
voda
olej
sůl

Postup:

1. Jehněčí kotletky omyjeme, osušíme, potřeme olejem i oloupanými utřenými stroužky česneku, osolíme, opepříme a necháme 30 minut odležet
2. Kotletky vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody, dáme do vyhřáté trouby na 220 °C a 5 minut zprudka zapečeme, potom snížíme teplotu na 170 °C a dopečeme doměkka (asi 20 minut)
3. Na části rozehřátého másla orestujeme očištěné, na menší kousky nakrájené houby, pak je vyjmeme a dáme stranou
4. Na zbylém másle opečeme oloupanou na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme kari koření, zaprášíme hladkou moukou, orestujeme, zalijeme vývarem, rozmícháme, 15-20 minut provaříme, nakonec omáčku propasírujeme, přidáme smetanu a společně prohřejeme
5. Upečené kotletky podáváme s omáčkou a s orestovanými houbami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy