REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené donuty s polevou ozdobené bonbonky Favourite Mix

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slunce svítí, prázdniny v plném proudu – nejlepší den vytvořit si nějakou tu dobrotu, kterou si odpoledne můžete dát ke kávě či kakau. Vyzkoušejte famózní recept na pečené donuty a jako ozdobu můžete s dětmi zvolit slaďoučké bonbónky Haribo Favourites Mix.


Ingredience:
Rozpis na cca 12 velkých donutů:
Na těsto:
270 ghladké mouky
310 gmléka
100 gkrupicového cukru
65 grozpuštěného másla
60 gholandského kakaa
1 lžičkakypřicího prášku
1/3 lžičkymleté vanilky
1 ksvejce
špetka soli
Na polevu a ozdobu:
100 ghořké čokolády
90 gsmetany ke šlehání
Haribo Favourite Mix na ozdobu

Postup:
  1. Začneme s přípravou těsta. Troubu předehřejeme na 180 °C a formu na donuty lehce vymažeme olejem. Ve velké míse lehce metličkou prošleháme mléko spolu s vychladlým rozpuštěným máslem, vajíčkem a krupicovým cukrem. Ve vedlejší misce smícháme veškeré sypké suroviny, tedy hladkou mouku, kakao, kypřicí prášek, vanilku a špetku soli. Nyní sypkou směs přidáme do mokrých surovin a vymícháme hladké a poměrně řídké těsto.
  2. Těsto pomocí cukrářského sáčku rozdělíme do připravené formy. Pokud cukrářský sáček nemáme, můžeme formu naplnit pomocí lžíce. Vložíme do rozpálené trouby a pečeme cca 15 minut. Před vyndáním donuty raději vyzkoušíme ve středu špejlí, zda jsou doopravdy hotové. Upečené donuty necháme vychladnout asi minutu ve formě, poté vyklopíme a necháme dojít do pokojové teploty.
  3. Jakmile jsou již vychladlé, můžeme připravit polevu. Čokoládu pokrájíme na malé kousky a nasypeme do misky a smetanu začneme pomalu zahřívat. Jakmile se na ní objeví první bublinky, ihned stáhneme z plotny a vlijeme ji na připravenou čokoládu. Ujistíme se, že je veškerá čokoláda ponořená a necháme cca 2 minuty stát. Čokoláda by se vlivem horké smetany měla rozpustit. Nyní začneme směs míchat a mícháme do té doby, dokud nám nevznikne hladká a hustá čokoládová omáčka. Necháme asi 5 minut vychladnout, chladnutí bude poleva houstnout.
  4. Jednotlivé donuty namočíme do polevy, necháme lehce okapat a položíme na pracovní plochu. Nakonec ozdobíme bonbonky Favourite Mix a necháme ztuhnout alespoň 10 minut.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

25 nejlepších receptů na grilované pokrmy z webu ReceptyOnLine.cz

Grilování patří mezi oblíbené letní aktivity. A není divu. Ugrilovat si chutný oběd či večeři spolu s nejbližší rodinou či přáteli, to milují lidé snad na celém světě a my Češi rozhodně patříme také mezi milovníky grilovacích dýchánků u rozpáleného grilu. Připravili jsme pro vás výběr těch nejoblíbenějších TOP receptů na grilovaná jídla, která patří každý rok k hitům naší kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Radegast odehraje na Colours of Ostrava kvalitní pivní servis se speciální limitkou piva Rezist

Pivovar Radegast, tradiční partner festivalu Colours of Ostrava, letos opět naservíruje bohatou nabídku pivních zážitků. Návštěvníci si na festivalu vychutnají nejen oblíbená piva Radegast Rázná 10, Radegast Ryze Hořká 12 a Radegast Ratar, ale také limitovanou várku Radegast Rezist, uvařeného ze speciálně vyšlechtěných odrůd chmele odolných vůči suchu. O prvotřídní pivní servis se postará tým zkušených výčepních a sládků v Radegast Pubu i na dalších 35 výčepních místech po celém areálu. Pivovar Radegast v rámci festivalu postaví unikátní vodní zónu, kde si návštěvníci budou moci zábavnou formou vyzkoušet, jak zadržovat vodu v krajině.

číst dále ...

Užijte si novou fritz-kolu Superzero

Ať už kvůli horkému počasí nebo proto, že chcete ušetřit příjem cukrů, nová fritz-kola Superzero je přesně tím pravým společníkem pro nadcházející měsíce. Je to inovativní nápoj, který spojuje intenzivní chuť originální fritz-koly, a jako bonus má nulový obsah cukru. Ochutnejte a dopřejte si osvěžení bez zbytečných kalorií.

číst dále ...

Třikrát Olomoucké tvarůžky na grilu – tradiční lahůdka v netradičním provedení

Tvarůžkový hamburger nebo plněné žampiony? Grilovací sezóna je v plném proudu a s ní přichází čas na zkoušení nových a netradičních pochoutek. Olomoucké tvarůžky na grilu jsou zajímavým a chutným způsobem, jak si zpestřit letní posezení s přáteli a rodinou. Díky široké škále chutí a variací si každý najde tu pravou kombinaci, která mu zaručeně zachutná. Vyzkoušejte tři netradiční tvarůžkové recepty na gril.

číst dále ...

Rybí vývar v kostkách

Na Slovensku i v Maďarsku jsou oblíbené rybí polévky, například kultovní rybí maďarské hálazslé, perkelty, guláše atd. Firma Masox, či například firma Knorr nebo Maggi zareagovaly a v prodeji je zde rybí vývary v kostce, které pokrmy skvěle dochutí a nemusí se přitom pracně a dlouze vařit rybí vývar…

číst dále ...

Divizna velkokvětá – Verbascum densiflorum

Divizna velkokvětá – Verbascum densiflorum je statná bylina z čeledi krtičníkovitých, rostoucí po celé Evropě. Vyhledává slunná sušší stanoviště a ve volné přírodě se s ní můžeme setkat velmi často v úvozech, kamenitých stráních, skalách. Jedná se o dvouletou bylinu, která v prvním roce vytváří jen růžici přízemních měkkých, plstnatých listů, v druhém roce vytváří až 2 m vysokou lodyhu s listy střídavými a hroznovitě uspořádanými květy. Květy tvoří pětidílný, zvonkovitý kalich s jasně žlutou korunou. Právě květ je předmětem sběru, vyjma semen, která jsou dokonce jedovatá. Pytláci v minulosti semena používali k omamování ryb. Za suchého počasí se sbírá jen květní koruna s tyčinkami, bez zeleného kalichu. Květ se sbírá postupně, podle rozkvětu a to denně, zpravidla od června do září. Květ se suší ve stínu, pokud možno rychle…

číst dále ...

Dopřejte dětem to nejlepší a připravte jim hravé a veselé saláty!

Malí strávníci bývají mnohdy poněkud nároční a dosáhnout prázdných talířů může být doslova nadlidský úkol. Pakliže vám docházejí nápady, ale chcete se vyhnout opakování stále stejných pokrmů, zkuste naše tipy. Vykouzlete z rutinního posezení u stolu zážitek – připravte dětem saláty ze sezónních surovin, které hrají všemi barvami!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.