REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené brambory ve slupce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept od paní Maruš na hlavní chod nebo přílohu z brambor.


Ingredience:
1 kgbrambor
olej na pekáč
sůl
tatarská omáčka

Postup:

1. Když jsou brambory více špinavé očistíme je kartáčkem a špičkou nože odstraníme nepěkné skvrny na slupce
2. Na pekáč nalijeme olej, aby pokryl celou plochu
3. Jednotlivé brambory překrojím na půlku, řeznou stranu namočíme do oleje a pokládáme je vedle sebe řeznou plochou nahoru
4. Nakonec brambory posolíme
5. Dáme je péci do předem vyhřáté trouby na 220 °C, peče je se asi 40 minut, až na povrchu zezlátnou.

Doporučení:

Brambory jíme jako samostatný pokrm spolu s tatarskou omáčkou. Můžeme použít jako přílohu kde by byly hranolky. Snažím se koupit brambory v hypermarketu, protože tam jsou čistší.

Poznámka:

P.S. od paní Maruš – Dělám jich víc, protože když se snědí k obědu tak celé odpoledne musím vysvětlovat proč jsem jich neudělala víc, když vím že je mají rádi děti i studené.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy