REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené brambory s pikantní nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutná příloha z brambor a dalších ingrediencí nebo také zajímavý teplý předkrm.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
8 ksvelkých brambor
2 ksmrkve
1 ksčervené cibule
1 kspórku
150 gšunky
100 gementálu nebo goudy
100 mlsladké smetany
2 lžícekonzervované kukuřice
1 lžícemásla
mletý bílý pepř
sůl
máslo na potření pekáče
petrželka na ozdobu

Postup:

1. Důkladně omyté brambory vaříme v mírně osolené vodě 25 minut, uvařeným bramborám seřízneme vršky a vydlabeme je do hloubky asi 2,5 cm
2. Kukuřici nasypanou v sítku necháme okapat, pórek a mrkve očistíme a omyjeme, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, mrkev na nudličky
3. V pánvi na rozpuštěném másle podusíme mrkev, opékáme ji asi 4 minuty
4. Šunku nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme a vmícháme do smetany
5. Do pánve k mrkvi vmícháme okapanou kukuřici, nakrájený pórek, cibuli a šunku, nádivku osolíme, okořeníme pepřem a naplníme ji do brambor
6. Smetanu zalijeme nádivku v bramborách, pekáč potřeme máslem, urovnáme na něj brambory a dáme zapéci do trouby vyhřáté na 200 °C, asi 15-20 minut.

Doporučení:

Brambory servírujeme teplé zdobené lístky petrželky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy