Osminky nových brambor s plátky cibule obalené v sádle. Pečené do zlatova a podávané s pikantní omáčkou.
Ingredience:
600 g | nových brambor |
3 ks | cibule |
4 lžíce | sádla |
pepř | |
sůl | |
Omáčka: | |
300 g | kysané smetany |
2-3 ks | stroužku česneku |
sůl |
Postup:
1. Brambory omyjeme a nakrájíme na osminky
2. Ciubli oloupeme a krájíme na klínky
3. Rozpustíme sádlo a vsypeme do nej brambory s cibulí
4. Když se zelenina obalí, přeložíme ji do zapékací mísy, osolíme a opepříme
5. Pečeme v troubě při 190 °C do zlatova
6. Omáčka: česnek rozdrtíme a přidáme k zakysané smetaně
7. Osolíme a vychladíme
8. Horké hotové brambory podáváme s česnekovou omáčkou.