REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené brambory s cibulí a česnekovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Osminky nových brambor s plátky cibule obalené v sádle. Pečené do zlatova a podávané s pikantní omáčkou.


Ingredience:
600 gnových brambor
3 kscibule
4 lžícesádla
pepř
sůl
Omáčka:
300 gkysané smetany
2-3 ksstroužku česneku
sůl

Postup:

1. Brambory omyjeme a nakrájíme na osminky
2. Ciubli oloupeme a krájíme na klínky
3. Rozpustíme sádlo a vsypeme do nej brambory s cibulí
4. Když se zelenina obalí, přeložíme ji do zapékací mísy, osolíme a opepříme
5. Pečeme v troubě při 190 °C do zlatova
6. Omáčka: česnek rozdrtíme a přidáme k zakysané smetaně
7. Osolíme a vychladíme
8. Horké hotové brambory podáváme s česnekovou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy