REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená vepřová kolena na zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předvařená vepřová kolena, upečená v troubě položená na dobře ochuceném zelí.


Ingredience:
2 ksvepřová kolena
4 ksstroužky česneku
4 kskuličky jalovce
4 kskuličky nového koření
2 ksjablka
1 kscibule
1 ksbobkový list
1 lžícecukru
500 gkysaného zelí
200 gpaprikové klobásy
3 dlbílého vína
pepř
kmín
sůl

Postup:

1. Kolena vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme bobkový list, nové koření, osolíme a vaříme 45-60 minut
2. V mezičase si připravíme zelí; zelí dáme do mísy a přidáme pokrájená oloupaná jablka, cibuli, česnek, klobásu, jalovec a cukr, směs promícháme a rozprostřeme na dno pekáče
3. Povařená kolena scedíme a kůži nařežeme do kříže, osolíme, posypeme kmínem, nakonec kolena posadíme na zelí 4. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, během pečení zelí i kolena poléváme bílým vínem
5. Upečená kolena servírujeme se zelím, křenem hořčicí a chlebem.

Doporučení:

Bílé zelí se podlévá bílým vínem, naopak červené zelí červeným, dá zelí pikantní chuť.

Poznámka:

Recept i s fotografií nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy