Ovocný dezert z upečené hrušky přelité medem, podávané spolu s ochuceným jogurtem.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
2 ks | větší tvrdší hrušky |
1 balení | hustého bílého jogurtu |
1 balení | sušených švestek |
1 sáček | skořicového cukru |
1 sáček | vanilkového cukru |
višňový likér | |
snítky máty na ozdobu |
Postup:
1. Omyté hrušky přepůlíme, vydlábneme jádřince, otvor po jadřincích mírně zvětšíme
2. Do každého důluk v hrušce pak dáme po lžičce medu, hrušku posypeme skořicovým cukrem
3. Půlky hrušek pečeme v troubě vyhřáté na 160-170 °C, asi 1 hodinu, poté je vyndáme a zchladíme v lednici
4. Do hustého bílého jogurtu přidáme vanilkový cukr a višňový likér, promícháme, necháme v chladu odležet
5. Hrušku po vychlazení vydatně polijeme připraveným ochuceným jogurtem, ozdobíme sušenou švestkou, snítky máty a můžeme podávat.