REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená kuřecí křidélka s dipem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí křidélka potřena omáčkou, upečená dozlatova, servírovaná s pikantním dipem.


Ingredience:
20 kskuřecích křidélek
olej
sůl
Na omáčku:
10 lžickečupu
2 lžícesójové omáčky
2 lžícemedu
1 ksstroužků česneku
1 kscitronu
špetka mletého zázvoru
Na dip:
6 lžicbroskvové marmelády
1 lžičkadijonské hořčice
1 lžičkajablečného octa
1 kschilli papričky

Postup:

1. Konce křidélek bez masa odsekáme, zbylé kousky opláchneme, osušíme, potřeme olejem, osolíme a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 20 minut
2. Z dobře omytého citronu nastrouháme 1/
4 lžičky kůry, vymačkáme citronovou šťávu, promícháme se sójovou omáčkou, medem, kečupem, špetkou mletého zázvoru a oloupaným, prolisovaným stroužkem česneku
3. Po 20 minutách pečení potřeme křidélka připravenou omáčkou a pečeme dalších 20-30 minut, na poslední 2 minuty rozehřejeme v troubě gril a krátce je prudce zapečeme
4. Podáváme s dipem, který připravíme tak, že 6 lžic broskvové marmelády zahřejeme a promícháme s jednou očištěnou, nadrobno nasekanou chilli papričkou, 1 lžičkou dijonské hořčice a 1 lžičkou jablečného octa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy