REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená kolínka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podlitá vodou, v troubě upečená přední kolínka bez kosti, ochucená pepřem, kmínem a solí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksmalá (přední) kolínka bez kosti
2-3 kskuličky nového koření
1-2 ksbobkové listy
1 ksčesneku (českého)
voda na podlití
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Kolínka rozložíme do pekáče kůží dolů, osolíme je, okořeníme pepřem a kmínem
2. Podlijeme studenou vodou, do pekáčku pod maso vložíme na několik částí rozkrojený česnek, bobkové listy a kuličky nového koření
3. Pečeme v troubě vyhřáté na 200-220 °C tak 2 až 2,5 hodiny, v průběhu pečení maso podléváme dle potřeby vodou a přeléváme šťávou z výpeku
4. Upečená kolínka naservírujeme v celku i s kůží na talíře a přelijeme šťávou z výpeku, kdo má rád hustou omáčku, může šťávu zahustit trochou mouky rozmíchané v malém množství studené vody, v tom případě se musí výpek ještě chvíli provařit.

Doporučení:

Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky a zelí, čerstvý chleba a studené pivo.

Poznámka:

Zajímavou chuť dostanou takto upečená kolínka, když je v průběhu pečení jednou či dvakrát přelijeme světlým pivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy