REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená kolínka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podlitá vodou, v troubě upečená přední kolínka bez kosti, ochucená pepřem, kmínem a solí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksmalá (přední) kolínka bez kosti
2-3 kskuličky nového koření
1-2 ksbobkové listy
1 ksčesneku (českého)
voda na podlití
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Kolínka rozložíme do pekáče kůží dolů, osolíme je, okořeníme pepřem a kmínem
2. Podlijeme studenou vodou, do pekáčku pod maso vložíme na několik částí rozkrojený česnek, bobkové listy a kuličky nového koření
3. Pečeme v troubě vyhřáté na 200-220 °C tak 2 až 2,5 hodiny, v průběhu pečení maso podléváme dle potřeby vodou a přeléváme šťávou z výpeku
4. Upečená kolínka naservírujeme v celku i s kůží na talíře a přelijeme šťávou z výpeku, kdo má rád hustou omáčku, může šťávu zahustit trochou mouky rozmíchané v malém množství studené vody, v tom případě se musí výpek ještě chvíli provařit.

Doporučení:

Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky a zelí, čerstvý chleba a studené pivo.

Poznámka:

Zajímavou chuť dostanou takto upečená kolínka, když je v průběhu pečení jednou či dvakrát přelijeme světlým pivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy