Kachna plněná rohlíkem a upečená, podlitá pivem, dozlatova.
Ingredience:
1 ks | chlazené kachny |
1 ks | housky |
0,5 l | černého piva |
kmín | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Dobře očištěnou kachnu omyjeme, osolíme (i uvnitř), okmínujeme a dovnitř kachny vložíme celou housku (houska během pečení nasaje kachní sádlo a po upečení je to lahůdka)
2. Kachnu vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody, přiklopíme, vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 1 hodinu
3. Pak kachnu obrátíme, přelijeme výpekem, nalijeme celé černé pivo a odkryté pečeme doměkka (asi 1 hodinu), během pečení kachnu podle potřeby podléváme výpekem a 2x obrátíme.
Podáváme se zelím a bramborovým knedlíkem.