REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená kachnička

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kachna plněná rohlíkem a upečená, podlitá pivem, dozlatova.


Ingredience:
1 kschlazené kachny
1 kshousky
0,5 lčerného piva
kmín
voda
sůl

Postup:

1. Dobře očištěnou kachnu omyjeme, osolíme (i uvnitř), okmínujeme a dovnitř kachny vložíme celou housku (houska během pečení nasaje kachní sádlo a po upečení je to lahůdka)
2. Kachnu vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody, přiklopíme, vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 1 hodinu
3. Pak kachnu obrátíme, přelijeme výpekem, nalijeme celé černé pivo a odkryté pečeme doměkka (asi 1 hodinu), během pečení kachnu podle potřeby podléváme výpekem a 2x obrátíme.

Doporučení:

Podáváme se zelím a bramborovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy