REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená jehněčí kýta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Prošpikovaná jehněčí kýta servírovaná podlitá omáčkou připravenou z kysané smetany, nasekaných sterilovaných okurek a šťávy z výpeku.


Ingredience:
1 ksjehněčí kýty
2-3 kssterilované okurky
1 ksvelké cibule
100 guzeného bůčku
100 gslaniny
1/8 lkysané smetany
voda
sůl

Postup:

1. Očištěnou, odblaněnou kýtu zbavenou tuku protkneme na nudličky nakrájenou slaninou
2. Troubu předehřejeme na 190-200 °C
3. Na plátky nakrájený bůček dáme do pekáče, přidáme oloupanou na kolečka nakrájenou cibuli, vložíme kýtu, osmahneme, podlijeme horkou vodou a pečeme za občasného přelévání vypečenou šťávou doměkka
4. Měkké maso vyjmeme, do šťávy přidáme nadrobno nakrájené okurky, smetanu, vložíme maso a prohřejeme.

Doporučení:

Servírujeme s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy