Prošpikovaná jehněčí kýta servírovaná podlitá omáčkou připravenou z kysané smetany, nasekaných sterilovaných okurek a šťávy z výpeku.
Ingredience:
1 ks | jehněčí kýty |
2-3 ks | sterilované okurky |
1 ks | velké cibule |
100 g | uzeného bůčku |
100 g | slaniny |
1/8 l | kysané smetany |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěnou, odblaněnou kýtu zbavenou tuku protkneme na nudličky nakrájenou slaninou
2. Troubu předehřejeme na 190-200 °C
3. Na plátky nakrájený bůček dáme do pekáče, přidáme oloupanou na kolečka nakrájenou cibuli, vložíme kýtu, osmahneme, podlijeme horkou vodou a pečeme za občasného přelévání vypečenou šťávou doměkka
4. Měkké maso vyjmeme, do šťávy přidáme nadrobno nakrájené okurky, smetanu, vložíme maso a prohřejeme.
Servírujeme s vařenými brambory.