REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená jehněčí kýta II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zajímavý recept na pečenou kýtu z jehněte. Kýta se nechá 1 až 2 dny uležet v marinádě, pak se upeče v troubě dozlatova.


Ingredience:
2,5-3 kgjehněčí kýty s kostí
5 lžicmedu
2 lžícedijonské hořčice
1 lžičkanastrouhané citronové kůry
1 lžičkanejlépe čerstvě namletého černého pepře
4 ksvětší stroužky česneku
voda
sůl

Postup:

1. Oloupaný a prolisovaný česnek smícháme v misce s medem, pepřem, citronovou kůrou a hořčicí
2. Kýtu očistíme, opláchneme, osušíme a potřeme připravenou marinádou, zakrytou necháme přes noc, raději však 1 až 2 dny v chladu marinovat
3. Kýtu dáme do pekáče, ze všech stran ji osolíme, překryjeme volně alobalem, mírně podlijeme vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C, po 20 minutách teplotu v troubě stáhneme na 180 °C a pečeme, za občasného přelévání šťávou z výpeku, 60 až 90 minut
4. Po upečení necháme maso 10 minut odpočinout, pak ho nakrájíme na plátky a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy