REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pasta z bylinek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jeden ze způsobů, jak konzervovat bylinky na zimu. Takto připravenou pastu používáme na dochucování pokrmů po celou zimu, pasta vydrží až 6 měsíců!


Ingredience:
100 gčerstvých bylinek (bazalka, kerblík, fenykl, šalvěj, dobromysl nebo šťovík)
10 gsoli
100 mlslunečnicového nebo olivového oleje
čistý olej na zakápnutí obsahu sklenic
tmavé sklenice s uzávěrem

Postup:

1. Oprané a důkladně osušené bylinky nasekáme na jemno, nebo raději rozmixujeme
2. Bylinkovou směs promícháme se solí a olejem
3. Směsí naplníme tmavé sklenice, navrch nalijeme trochu čistého oleje, uzavřeme a skladujeme v temnu a chladu
4. Pasta vydrží až 6 měsíců.

Doporučení:

Bylinky používáme do pasty jednotlivě, nebo různé jejich směsi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy